Székesfehérvár – Élni fogunk a bizalommal és meg fogjuk szolgálni – jelentette ki Vargha Tamás Cser-Palkovics András (Fidesz) székesfehérvári polgármesterrel közös hétfői sajtótájékoztatóján.
 
A második Orbán-kormány honvédelmi államtitkára a Fidesz-KDNP színeiben - 98,64 százalékos feldolgozottságnál - 44,14 százalékkal az első helyen áll a Fejér megyei 1. számú egyéni választókerületben megelőzve Márton Rolandot (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) és Mező Balázst (JOBBIK).

Vargha Tamás elmondta, hogy Székesfehérváron az országos átlagnál magasabb részvétel a demokráciának kedvezett. Köszönetét fejezte ki a bizalomért a választóknak, akik „lehetővé tették a négy éve megkezdett közös munka folytatását”.

Cser-Palkovics András leköszönő országgyűlési képviselőként megköszönte a székesfehérváriak elmúlt nyolc évi bizalmát. Fontosnak nevezte, hogy a megyei képviselők egységesen lépjenek fel Fejér megye érdekében és „mostantól újra a munkára koncentráljanak pártállástól függetlenül”.

Kérdésre válaszolva Vargha Tamás elmondta: a 199 fős új parlamentben heten képviselik majd Fejér megyét, ami az öt egyéni választókerületben győztes fideszes képviselő-jelölt (rajta kívül Törő Gábor, Galambos Dénes, Tessely Zoltán, Varga Gábor) mellett további két országos listás képviselőt jelent: Orbán Viktor miniszterelnököt és L. Simon Lászlót, aki „a magyar kultúrpolitika jelentős személyisége”.

Cser-Palkovics András szerint 2010 és 2014 között is érződött, hogy előnyös, ha a miniszterelnök kötődik a megyéhez. Hozzátette: a célrendszert és a jó programokat a képviselőknek, illetve a települési polgármestereknek kell „letenni az asztalra és ehhez kérni a kormányfő és a kormány támogatását”.

Gyurcsány Ferenc vasárnapi, ciklus közbeni kormányváltást prognosztizáló kijelentésére Cser-Palkovics András elmondta: a Fidesz-kormány végigdolgozta az előző négy évet és ugyanezt fogja tenni ebben a ciklusban is. Úgy vélte: a baloldali közéleti szereplők felrúgták azt az alapvető politikai normát, hogy a vesztes gratulál a győztesnek. Szerinte ezzel „nem csak politikai ellenfeleikbe, hanem minden választóba belerúgtak”.

Folytatni kell a csapatmunkát Székesfehérvárért

Székesfehérvár - Folytatni kell a csapatmunkát Székesfehérvárért - mondta Vargha Tamás, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje, aki jelentősen vezet a Fejér megyei 1-es választókerületben a vasárnapi országgyűlési választáson.

A kormánypárti politikus, a Honvédelmi Minisztérium eddigi parlamenti államtitkára hangsúlyozta: Székesfehérvárnak továbbra is két képviselője lesz a parlamentben, de a város polgármestere most nem lesz országgyűlési képviselő. Hozzátette: más felállásban, de továbbra is közösen dolgoznak a városért és egész Fejér megyéért, hiszen várhatóan minden körzetben a fideszes jelölt nyer.

Kiemelte: a rendszerváltoztatás után 25 évvel ez volt az első olyan választás, amelyen a valós teljesítményekre alapozva döntöttek úgy a választók, hogy a kormány folytathatja munkáját "ellentétben 2006-tal, ahol az akkori kormánypárt hazugságokkal tartotta meg hatalmát".

A székesfehérvári választókerületben - 81,08 százalékos feldolgozottság mellett - Vargha Tamás 43,73, Márton Roland (MSZP-Együtt-DK-PM-MLP) 30,5, míg Mező Balázs (Jobbik) 17,21 százalékkal áll.