A móri rendőrök vádemelést javasoltak azzal a két férfival szemben, akik a 8204-es út mellől fényvisszaverő oszlopokat távolítottak el, majd azokat az úttestre dobták.


A Móri Rendőrkapitányság közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást V. Gergő 24 éves székesfehérvári és F. István Zsolt 29 éves kincsesbányai lakosokkal szemben.

A rendőrkapitányságra 2014. szeptember 14-én hajnalban érkezett bejelentés arról, hogy Bodajk és Fehérvárcsurgó között, a 8204-es számú úton, két férfi eltávolított, majd az úttestre és az árokba hajított több fényvisszaverő vezetőoszlopot.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy ismeretlenek tíz jelzőoszlopot távolítottak el az útról, amelyeket ezután a burkolatra és az árokba dobtak, ezzel veszélyeztetve mások életét, testi épségét és a közlekedés biztonságát.

Az egyenruhások érintett útszakaszon igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható V. Gergőt és F. István Zsoltot és velük szemben büntetőeljárást kezdeményeztek. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki.

A Móri Rendőrkapitányság a napokban befejezte az ügyben folytatott nyomozást és az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt.